2. deň Mini-tábora

Ďalší deň mini-tábora deti spoznávali Ostrov Rodiny. Ten im bol dôverne známy, lebo každé z detí na tábore má ten veľký dar, že medzi nás prišlo zo svojich vlastných rodín. A tie pripravili pre deti jedno super prekvapenie: tajne poslali vedúcej tábora sr. Lamiyi fotky celej rodiny. Úlohou detí bolo pre toto vzácne foto vyrobiť umelecký rámik. Ako sa im darilo, môžete posúdiť z našej fotodokumentácie. Krása, no nie?

V rodine je dôležité vedieť rozdávať radosť. Účastníci tábora sa presvedčili, že heslo Radosť Rozdávaním Rastie je zaručene platné. Vybrali sa totiž po skupinkách do rôznych obchodov, aby urobili radosť tetám predavačkám, ktoré tam musia stráviť celý deň. Priniesli im čokoládky, aby im prácu trochu spríjemnili a osladili. Stalo sa však niečo, čo nečakali – v každom obchode boli panie z ich gesta také dojaté, že im niečo na oplátku tiež darovali: zmrzlinu, balíček cukríkov… A tak sa deti vrátili ešte s lepšou náladou, s akou odchádzali. 🙂

Na svätej omši dnes zaznela jedna novinka: o hudobný doprovod sa postaral ukulele krúžok, ktorý spolu s naším osvedčeným gitaristom Palim vytvoril živý veselý orchester.

Na záver ale prišiel jeden smutný oznam – že už máme za sebou viac ako polovicu tábora… 🙁
Ale čaká nás ešte posledný deň a ten chceme zajtra prežiť naplno.

Deti dnes ešte dostali milú úlohu za všetko svojim rodičom doma poďakovať – hlavne za to, že vytvárajú a starajú sa o svoju rodinu. 🙂

Mamičky, oteckovia, ako? Splnili to deti? 😉

Toto podujatie bolo podporené z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Dotácie na podporu a rozvoj práce s mládežou 2022-2026, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.


Fotky nájdete na našom FB: SCVČ Laura Dubnica nad Váhom