Dievčenská chatovačka so splavom

Naša oficiálne tretia dievčenská chata sa uskutočnila v troch pekne horúcich dňoch od 17.  do 19. augusta 2022. ​

Program sme odštartovali splavom z Dubnice do Trenčína. Cesta bola miestami náročná a bez menších modrín sme sa nezaobišli, ale ani to nám nepokazilo krásny spoločný zážitok. Počasie nám krásne vyšlo a mierne nás pripieklo.

V Trenčíne sme si dali pauzu na obed a potom sme konečne dorazili na chatu. Najskôr nasledoval menší odpočinok a pokračovali sme opekačkou. Po krásnej večernej modlitbe pod nebom plnom hviezd pri ohníku sme sa presunuli do chaty, kde sme otvorili naše amatérske indické kino.

​Štvrtkové ráno sme začali kreatívne. Mali sme možnosť si vyrobiť voňavé, farebné mydielka, batikovať tričká, vyrobiť si vlastný odznak a kľúčenku. Pred obedom sme mali svätú omšu vonku v altánku a nasledoval výborný obed. Po obede sme mali menšiu prestávku a potom sme program rozbehli vodnými hrami, pri ktorých sme nielen nezostali suché, ale taktiež sme sa nezaobišli bez smiechu.

Neskôr sme mali náš „salónik krásy“, kde sme si mohli vybrať, či si chceme nechať spraviť nechty, vyrobiť si vlastný drink, vyrobiť si náramky a nechať si naniesť pleťovú masku, či nechať sa pomasírovať.

Večer sme sa vybrali na menšiu prechádzku na Tlstú Horu, kde sme sa spoločne pomodlili. To však nebol koniec. Po návrate na chatu sme si všetky pekne namočili tvár do sirupu a následne do múky, aby sme si mohli ísť zahrať múčne červy. Ani po tejto hre sa nám však ešte nechcelo spať a tak sme si večer ešte zahrali rôzne spoločenské hry.

Náš posledný deň sme začali svätou omšou, po ktorej sme mali zaujímavý program a to v domove sociálnych služieb v Slávnici, kde sme prišli vyčariť úsmev na tvári ľuďom, ktorí tam žijú. Bola to naozaj príjemná skúsenosť pre nás všetky. Bolo milé vidieť, ako sa tešia, že sme prišli, že si s nimi niečo zahráme, že sa s nimi rozprávame a na pamiatku im vyrábame náramky.

Po spoločnej fotke, ktoré nemohla chýbať a po výmene adries sme sa peši pobrali späť na chatu, kde sme si dali obed, upratali a s peknými zážitkami sme sa vrátili späť domov.

Podujatie realizovala Laura, združenie mladých, stredisko Dubnica nad Váhom v spolupráci so SCVČ Laura. Podujatie podporilo aj mesto Dubnica nad Váhom.

Text: Nikola Škrovanová