Crazy Girls v prvej desiatke Bibliqu

Dubnické stredisko v celoslovenskej súťaži Bibliq reprezentoval tím dievčat Crazy Girls. Do finále sa prebojovali poctivou trojmesačnou prípravou a úspešným zvládnutím online semifinále.

V Žiline sa stretlo dvanásť tímov – aby zabojovali o víťazstvo v biblických vedomostiach z knihy Skutky apoštolov. Štyridsaťtri finalistov sa počas úvodného piatkového večera mohlo lepšie spoznať pri zoznamovačkách najrôznejšieho typu a k stále lepšiemu spoznaniu Pána ich povzbudil aj don Vlado Plášek SDB na svätej omši.

Sobotné dopoludnie patrilo veľkej strategickej hre, v ktorej súťažiaci pri plnení úloh na stanovištiach, mohli získavať body pre šírenie kresťanstva v Rímskej ríši – tak ako, to zažili prví apoštoli v prvom storočí.

A popoludní to prišlo: testy, skúšanie, otázky, z ktorých sa mladí biblisti potom mali čas trošku sa spamätať pri príjemnej grilovačke pod oratkovskou čerešňou. Každý už s napätím očakával výsledky. Ale kým sa pristúpilo k ich vyhláseniu, všetci dostali pamiatkové darčeky: prívesok s logom Bibliqu a tiež štýlové ponožky tejto značky.

Celý súťažný deň sa zakončil adoráciou, ktorá bola jedinečná v tom, že počas nej odznela hebrejská pieseň Schema Israel. Skladba bol súčasťou prípravných online úloh a mnohí si ju stihli obľúbiť a naučili sa ju spievať v hebrejčine aj v slovenčine.

Nedeľné dopoludnie sa nieslo v duchu workshopov – ako inak – s biblickými námetmi: spoznávanie Svätej Zeme, písanie ikon, herecké stvárnenie príbehov z Písma a štúdium hebrejskej abecedy.

Najviac sa mi páčilo, že sme sa tak rýchlo dali dokopy ako skvelý kolektív, hoci sme sa dovtedy poznali len z online stretnutí. Počas trvania Bibliqu som sa toho veľa naučila a mohla som sa duchovne rozvíjať,“ opísala svoje zážitky účastníčka Lily.

Super bola aj atmosféra na grilovačke a tance pri západe slnka. Veľmi sa mi páčila aj nedeľná ranná modlitba o tom, ako zotrvať v tichu pri Božom Slove,“ pridala svoje pohľady Terez.

Slovenský saleziánsky Bibliq tím už teraz pozýva na ďalší ročník ligy – tentokrát na tému Evanjelia podľa Jána.

Výsledky súťaže:

1. miesto: Košeca+Banská Bystrica

2.miesto: TPWG – BAMiletičova

3. miesto: Piaristické gymnázium Trenčín – kapitánkou tímu bola naša animátorka Hanka Svedková

.

.

.

9. miesto: Crazy Girls z Dubnica nad Váhom