Volejbalový pohár putoval na Oravu

Obľúbený volejbalový turnaj Volley Session sa tento rok konal na veľkonočný pondelok. Zúčastnilo sa ho osem tímov: tri domáce a päť hosťovských – z Nitry, Dolného Kubína, Košíc, Novej Dubnice a Senice.

Víťazstvo napokon vybojovali hráči tímu Spotená Božena, ktorí prišli z Dolného Kubína.

Hlavným organizátorom turnaja bolo miestne stredisko Laury. Jeho predsedníčka, sr. Lamiya Jalilová,  takto zhodnotila podujatie:

Najviac sa mi páčila priateľská atmosféra. Hráči boli neskutočne féroví – priznávali sa ku každému faulu, aj ak ho rozhodca nestihol postrehnúť. Nebolo počuť žiadne hádky. Vekové kategórie boli rôzne, čo je super, lebo mladší mohli sa učiť od starších.“

K organizátorom patril aj Juraj Bartoš, člen celoslovenského športového tímu Združenia Laura. Aj on vyzdvihol pozitívne prvky turnaja:

Pre niekoho možno netradičný dátum na turnaj, no pre nás deň, keď sme mohli povedať Aleluja a obnoviť dlhoročnú tradíciu. Turnaja sa zúčastnilo približne šesťdesiat hráčov, ktorí medzi sebou a organizátormi vytvorili radostnú priateľskú atmosféru. A tá vydržala až do konca.“

Na akcii sa podieľalo aj miestne stredisko Domky, SCVČ Laura, saleziánky a saleziáni. Pomocnú ruku podali aj rodičia účastníkov a CVČ Srdiečko.