Malou katastrofou začal príbeh veľkého priateľstva

Zdalo sa, že prvý deň prímestského tábora v Dubnici nad Váhom začne leteckou katastrofou, ale malá havária a následné stretnutie s pilotom, nám otvorilo krásny príbeh. Onedlho sa totiž ukázal Malý Princ a počas týchto piatich dní (5.-9.7.2021) sprevádzal vesmírom viac ako 70 detí a ich animátorov.

Malý Princ nám porozprával o svojej planétke a my sme si vyrobili vlastné. Potom sme mu ešte pomohli so starostlivosťou o ružu a tiež zbaviť sa baobabov na jeho planéte. Nasledujúce dni nás Malý Princ pozval  na  putovanie po planétkach, kde sídlili ľudia, ktorým sme mali pomôcť. Postupne sme pomáhali Kráľovi, ktorý si myslel, že každý mu má slúžiť, Márnivcovi, ktorý bol namyslený, Človeku ktorý strašne veľa jedol, Lampárovi a Biznismenovi. Postavili sme aj raketu a skrotili si múdru kamarátku líšku.

Aj takto sa deti mohli zoznámiť so zaujímavým príbehom a zamyslieť sa nad skutočným priateľstvom. Príbehom deti postupne sprevádzali scénky, umocnené zaujímavými kostýmami a nasadením hercov. Na konci tábora účastníci dostali fľašu na pitie s krásnym odkazom od líšky: „Správne vidíme iba srdcom, to podstatné je očiam neviditeľné.“

Ďakujeme všetkým animátorom, zúčastneným deťom, rodičom a všetkým, ktorí na nás mysleli, bol to krásny čas. Tešíme sa o rok!

Toto podujatie bolo podporené z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014-2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Podujatie realizovala Laura, združenie mladých, stredisko Dubnica nad Váhom v spolupráci so SCVČ Laura. Podujatie podporilo aj mesto Dubnica nad Váhom.

Františka Martinková