Cesty dozrievania smerovali do Trnavy

Náš ročný projekt pre začínajúcich študentov stredných škôl vrcholí – a tak sa dvadsaťpäť dní pred touto veľkou záverečnou udalosťou uskutočnilo sústredenie účastníkov Ciest dozrievania – výletom do Trnavy.

Formou zábavných aj serióznych úloh účastníci zoznamovali s ovocím Ducha Svätého: zdržanlivosťou, pokojom, láskavosťou, radosťou… S vytrvalosťou zdolali všetkých 143 schodov Trnavskej veže a mohli pozorovať nielen mesto ale symbolicky aj svoj život z nadhľadu tridsiatich metrov.

Ďalej ich kroky smerovali k saleziánom, kde ich privítalo vynovené mládežnícke stredisko. Veľmi rýchlo sa tu začali cítiť ako doma, hlavne keď dorazila pizza k obedu a bola možnosť zahrať si ping pong, kalčeto, frisbee, zatancovať si alebo len tak počilovať na príjemnej teraske.

Program slávnostne ukončila svätá omša, ktorá bola prejavom najdôležitejšieho ovocia Ducha – lásky. Don Bohuš našim kandidátom na birmovku predstavil život podľa Ducha plný šťavnatého výživného ovocia – tak ako to uvádza sv. Pavol v liste Galaťanom. S nádejou, že sa birmovanci rozhodnú pre tieto hodnoty a budú podľa nich naďalej smerovať svoj život sa celá partia večer vrátila domov.

Text: Andrea Miklovičová

Foto: Bohuš Levko