Navštívte našu knižnicu

Počas krúžkov je k dispozícii aj naša knižnica. Nedávno sa nám podarilo získať veľmi peknú zbierku nových – teraz čerstvo vydaných kníh a knižných sérií.

Nájdete u nás napríklad kompletné Kroniky Narnie – už druháci sa vedia do nej začítať. Mladším žiakom ešte ponúkame aj sériu Ako si vycvičiť draka.

Pre žiakov z druhého stupňa by mohla byť zaujímavá starým dobrým foglarovkám podobná trilógia Prašina – z pera súčasného českého autora Vojtecha Matochu.

Neopakovateľnou šťavnatou fantasy-scifi energiou sršia knihy Brandona Sandersona, ktorý je momentálne obrovským celosvetovým fenoménom v literatúre pre mládež. Siedmakom-ôsmakom by sa mohol páčiť jeho Ritmatik. Stredoškoláci by určite ocenili trilógiu Metalurg-Pyro-Katastrofa.

Klasický fantasy žáner – podobný Tolkienovým románom – reprezentuje séria Hraničiarov učeň. Hodí sa pre žiakov II. stupňa ZŠ, ale milovníci kníh ju zvládnu už aj vo štvrtok ročníku. Zatiaľ máme 9 dielov 15 dielnej ságy.

Mamičky by si mohli dobre oddýchnuť pri sériách detektívok a romantických príbehov.

Nech sa páči: novučké knihy, ktoré sú momentálne bestsellermi v kníhkupectvách, si u môžete požičať z poličiek nášho CVČ.

Ale nájde sa u nás aj stará dobrá klasika ako Babička Boženy Němcovej a podobne.

Zastavte sa vo veľkej herni – oratku, či vás niečo z našej ponuky osloví.