Kde je to správne miesto?

Každý týždeň adventu deti zo ŠKD ZŠ sv. Dominika Savia v Dubnici nad Váhom vstupovali do tajomného príbehu. Posledný školský týždeň hľadali spolu s anjelom to pravé miesto, kde by mohol prísť najväčší Záchranca, Spasiteľ.

Najprv si však každý v minisúťaži vyslúžil svoje postavenie a dom. Potom prišiel anjel a hľadal miesto, kde by sa mohol narodiť sľúbený Boží dar – Spasiteľ. Zavolal si ďalších pomocníkov s ďalekohľadmi, no ani tak sa im zo začiatku nedarilo. Kráľ, hoci toho vedel naozaj veľa, mal iba jedno miesto na tróne a uvoľniť ho niekomu inému sa mu nechcelo. Princezné boli krásne vo svojich šatách, no závideli si ich navzájom a s nikým sa nechceli o nič podeliť. Vojaci boli veľmi odvážni, no sem-tam sa začali medzi sebou aj biť, a tak ani medzi nimi nebolo veľmi bezpečné miesto. Ostávali už len pastieri, no tým sa nič nechcelo robiť, dokonca niektorí aj zaspali, ani ovečky poriadne nestrážili.

Našťastie mal anjel dobré oči a všimol si jednoduché dievča s veľkým srdcom. Panna Mária bola krásna, múdra, odvážna aj starostlivá a súhlasila, že sa stane maminkou malého Ježiša. Spolu so svätým Jozefom hľadali v Betleheme miesto, kde by ich prijali, no všetky dvere a srdcia ostávali zatvorené. Nakoniec našli maštaľku, ku ktorej prišli aj všetky deti a ponúkli aj svoje srdiečka ako miesto, kam sa môže narodiť Spasiteľ.

Aj všetkým vám prajeme požehnané sviatky, aby sa skutočný Kráľ mohol narodiť vo vašich srdciach a rodinách.

Toto podujatie bolo realizované ZŠ s MŠ sv. D. Savia v spolupráci s Laura, združenie mladých, stredisko Dubnica nad Váhom.

Františka Martinková